skip to Main Content

Chaga Betula Nederland startte in 2006 als eerste bedrijf in Nederland met de verkoop van Chaga producten. Eerst via vrienden en kennissen. Toen ook zij enthousiast reageerden, was het idee voor ons bedrijf geboren.

Chaga een medicinale paddenstoel uit de Noordelijke Archipel deed zijn intrede op een mooie herfstdag in 2005 in Nederland. Lokale naam: Berkenweerschijnzwam

De Japanse professor dr. Hiroshi Konno introduceerde zijn extracten in het land waar hij aan de TU Delft had gestudeerd. Met succes want sindsdien zijn deze niet meer weg te denken uit de voeding van velen die ze hebben aangeschaft en daar baat bij hebben gehad.

De extracten worden gebruikt door klanten voor een optimale gezondheid of zij die een medische therapie ondergaan en zelfs patiënten met een verzwakt immuunsysteem voelen zich beter na een kuur met de Chaga extracten

De onbekendheid met het middel en ongeloof bemoeilijkten de introductie want ja, onbekend maakt onbemind. De professor zelf zegt altijd:

“History will prove us right”.

Ik besloot toen om de Chaga te importeren en via internet te distribueren. Enkele fysieke winkels verkopen ook de extracten en hebben besloten om ook in de toekomst Chaga te verkopen. Een en ander had tot gevolg gehad dat ik zelfs in enkele landen in het Verre Oosten de extracten heb mogen introduceren. Taiwan en zelfs ook in Japan zelf waar de Chaga nu ook in apotheken onder de Japanse naam ‘ ‘Kabanoanatake’ verkrijgbaar is. In de Europese wetgeving vallen de  extracten onder de categorie der kruiden. Niet medicijnen.
De extracten bezitten een scala aan vitaminen en mineralen die perfect gestroomlijnd zijn om ons immuunsysteem te versterken. Dankzij kennis opgedaan door wetenschappelijke onderzoeken en goede ervaringen van gebruikers durven wij te stellen dat Chaga een grote belofte voor de toekomst inhoudt als behoeder van onze gezondheid

Wij streven ernaar om onze klanten altijd de beste extracten aan te bieden. Duurzaam geoogst van levende bomen en in onze eigen gecertificeerd lab verwerkt tot extract. Het lab van onze Japanse leermeesters bestaat al ruim honderd jaar en levert producten van de allerhoogste kwaliteit.

Prof. dr. Hiroshi Konno wordt namens alle gebruikers bedankt voor zijn visie en een betere gezondheid.

Ron Casper
Founder of Chaga Betula Nederland.

Chagabetula® – Geregistreerd merk sedert 2008

Back To Top