skip to Main Content

Mijn ervaringen met Chaga

Chaga Betula - Ronald Casper

Al 10 jaar lang gebruik ik Chaga en ben nog steeds enthousiast. Inmiddels ben ik 69 jaar en nog steeds kerngezond.

Er zijn wereldwijd honderden wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de medicinale stoffen die in Chaga voorkomen. Veelal zijn deze in laboratoria verricht op muizen en de resultaten zijn gepubliceerd in wetenschappelijke artikelen. De meeste op het internet en in fora.

Hoopgevend maar te weinig op de mens getest. Als ondernemer was het moeilijk om het grotere publiek te overtuigen dat er zoiets als Chaga bestond en dat het van toegevoegde waarde is voor onze gezondheid. Wat moest je zeggen en waar baseer je dat op?

Een eigen onderzoek dan maar dacht ik. En zo geschiedde het. Geen wetenschappelijk onderzoek dus, maar wel een persoonlijke Chaga ervaring die ik graag wil delen.

Levensstijl

Ik volgde al die jaren mijn gewone levensstijl en een gevarieerd dieet. Toen Chaga in mijn leven kwam was ik nieuwsgierig, omdat ik al na enkele dagen een verandering merkte in de metabolische processen in het lichaam. Een ongekende helderheid alsof het licht aanging en reiniging van het innerlijk. Vlekken en een melanoom aan het rechterbeen speelden een tijdje op totdat ik merkte dat ze langzaam aan het verdwijnen waren om nooit meer terug te keren. Waarvan akte..

Ik had ook last van spataderen die best wel verspreid waren en een vervelende aanblik gaven. Wat schetst mijn verbazing als ik zeg dat ze nu voor het grootste gedeelte onzichtbaar zijn.

De grootste ontdekking was dat ik op latere leeftijd aan de leesbril moest en voor elk bericht een brilletje nodig had. Totdat ik merkte dat ik een hele dag had zitten lezen en de bril was vergeten.

Ik gebruik hem nu sporadisch om echt onleesbare etiketten op voedingsmiddelen te kunnen lezen. Mijn huisarts kan het bewijzen want die heb ik al vele jaren niet gesproken en hoop hem in de volgende decennia ook niet te hoeven bezoeken Mijn kinderen en kleinkinderen kennen de Chaga ook en gisteren nog kreeg ik een groot compliment van Keira mijn kleindochter die nu negen jaar oud is:

“Opa ik vind van alle verschillende soorten Chaga de thee het lekkerst want die geeft de meeste kracht en smaakt het beste”.

Een betere stimulans om verder te gaan met Chaga ken ik niet dus we gaan lekker door. In de volgende blogs ga ik dieper in op alle facetten van Chaga gebruik en de ervaringen van anderen die ook al kennis hebben gemaakt met dit grootste geschenk uit de natuur.

Ronald Casper

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. I have severe psoriasis and decided to try chagabetula to improve/control it without expensive prescription drugs.
    I have been using chagabetula for a month now and it seems to be cleaning out my system.

Geef een reactie

Back To Top